Skip to main content

Main Area

Main

How many of these 50 GED test questions can you get right?

1/
Pixabay

How many of these 50 GED test questions can you get right?

There are plenty of reasons why a person would take the General Education Development (or GED) test. The test was created in 1942 to evaluate returning World War II veterans in the same four subjects that the test evaluates today: reading, social studies, science, and math. Nowadays, those who drop out of high school can take the GED to show the job market that they have the equivalent of high school education.

However, there have been troubling stories comparing those with just a GED to those with a traditional high school diploma; some employers consider the GED less valuable, and prospective workers find it harder to get a job, even a minimum wage one. Still, in 2017, more than 300,000 Americans took the GED with a 79% passing rate, according to Education Week. Many argue that the passing rate is too high and the GED is too easy, hence the troubling statistics of GED awardees doing hardly better than high school dropouts who didn't complete the test in the job market.

Once you pass the GED or earn a high school diploma and enter the workforce, your knowledge in reading, science, social studies, and math is likely never tested again (unless, of course, you pursue higher education). So how much do you remember from high school? It might be less than you think; that's why we've compiled 50 questions from PassGED.com.

Do you remember exponent rules from mathematics? How about the difference between dependent and independent variables in science? While this knowledge may not seem important to your current life, some GED questions also deal with the workings of the U.S. government, reading comprehension, and everyday personal finance.

Read through our selection of 50 questions to find out what you remember from high school.

You may also like: Can you pass this 8th-grade assessment test?

2/
Unsplash

Question #1 (Math)

Question #1: In the United States, temperatures are usually reported in degrees Fahrenheit (°F). In other countries, temperatures are often reported in degrees Celsius (°C). The formula F = 1.8C + 32 can be used to convert from degrees Celsius to degrees Fahrenheit. Suppose a weather report says that yesterday's high temperature in Paris, France was 10°C. What is this temperature in degrees Fahrenheit?

Answer choices:

- A. 75.6°F
- B. 33.8°F
- C. 40°F
- D. 50°F

3/
Pixabay

Answer #1

Question #1: In the United States, temperatures are usually reported in degrees Fahrenheit (°F). In other countries, temperatures are often reported in degrees Celsius (°C). The formula F = 1.8C + 32 can be used to convert from degrees Celsius to degrees Fahrenheit. Suppose a weather report says that yesterday's high temperature in Paris, France was 10°C. What is this temperature in degrees Fahrenheit?

- Answer: D. 50°F

4/
Unsplash

Question #2 (Science)

Question #2: The average human fingernail grows at a rate of 3.47 millimeters per month.

One millimeter = 0.1 centimeters.

How much, in centimeters, would the average human fingernail grow in one year?

Answer choices:

- A. 0.347
- B. 4.164
- C. 416.4
- D. 41.64

5/
Unsplash

Answer #2

Question #2: The average human fingernail grows at a rate of 3.47 millimeters per month.

One millimeter = 0.1 centimeters.

How much, in centimeters, would the average human fingernail grow in one year?

- Answer: B. 4.164

6/
Library of Congress

Question #3 (Social Studies)

Question #3: This 1909 cartoon deals with the topic of women's suffrage.

Which of the following opinions is the cartoon expressing?

Answer choices:

- A. In 1909 some women wanted the right to vote.
- B. Women who vote will neglect their families.
- C. Many women have more than one child.
- D. Babies often cry when their mothers leave.

7/
Unsplash

Answer #3

Question #3: Which of the following opinions is the cartoon expressing?

- Answer: B. Women who vote will neglect their families.

8/
Unsplash

Question #4 (Reading)

Question #4: Change in Policy Email
To: All Employees
From: Human Resources
Subject: Change in Policy

This email is to notify you of a change in our after-hours work policy. Formerly, approved employees were allowed on the premises during evening hours.

Effective this Monday, we can no longer allow employees on the premises after 8 p.m. This decision was reached based on security concerns. The safety of all of our employees is of the utmost concern to us, and recent events have caused us to re-examine our current practices.

Although many of you have probably heard this already, we want to officially inform you that our security system was breached and our office building was broken into. Luckily, no one was hurt. There was one person working in the office, and she managed to call the police and remain undetected by the thief. The thief stole money from the safe, as well as laptops and iPads. He or she escaped before the police could respond and has not yet been identified or arrested. Until we can confirm that the building is secure, you MUST not be in the building after 8:00 p.m.

We would prefer that employees leave the premises at the end of the regular workday at 5:00 p.m. We understand, however, that project deadlines often require working past the end of the regular workday. If you need to be in the building from the hours of 5:00 p.m. to 8:00 p.m. we urge you to be vigilant and to call 911 immediately if you detect suspicious activity.

This company takes the safety and well being of its employees very seriously. We are working on acquiring advanced security to monitor the grounds later at night, but until then, please be sure to leave the building in a timely manner.

Question: Who was in the office during the break-in?

Answer choices:

- A. Some employees
- B. One janitor
- C. One employee
- D. No one

9/
Unsplash

Answer #4

Question #4: Who was in the office during the break-in?

- Answer: C. One employee

10/
Gorodenkoff // Shutterstock

Question #5 (Math)

Question #5: On his last four tests, Danilo scored 55%, 78%, 84%, and 93%. What score should he get on the next test so that his average on all five tests is 80%?

Answer choices:

- A. 90%
- B. 82.5%
- C. 92.5%
- D. 80%

11/
Jacob Lund // Shutterstock

Answer #5

Question #5: On his last four tests, Danilo scored 55%, 78%, 84%, and 93%. What score should he get on the next test so that his average on all five tests is 80%?

- Answer: A. 90%

12/
Unsplash

Question #6 (Science)

Question #6: The Zeroth law of thermodynamics states that if two substances of different temperatures are brought together, heat will transfer from the warmer substance to the cooler substance.

With this in mind, if a room-temperature spoon is placed into a hot cup of coffee, followed by a teaspoon of cream from the refrigerator, how would the temperature for these three elements change over time?

Answer choices:

- A. The spoon becomes much hotter, the coffee grows cold, and the cream remains about the same temperature.
- B. The coffee warms the spoon and creamer, but otherwise stays the same temperature.
- C. The coffee and the creamer will balance each other out in temperature. The spoon will remain at the same temperature.
- D. All three elements—spoon, coffee, and creamer—will eventually equalize at the same temperature.

13/
Unsplash

Answer #6

Question #6: The Zeroth law of thermodynamics states that if two substances of different temperatures are brought together, heat will transfer from the warmer substance to the cooler substance.

With this in mind, if a room-temperature spoon is placed into a hot cup of coffee, followed by a teaspoon of cream from the refrigerator, how would the temperature for these three elements change over time?

- Answer: D. All three elements—spoon, coffee, and creamer—will eventually equalize at the same temperature.

14/
zimmytws // Shutterstock

Question #7 (Social Studies)

Question #7: Who is most likely the intended audience for this cartoon?

Answer choices:

- A. Historians interested in the women's suffrage movement
- B. Husbands voting on whether women should have the right to vote
- C. Wives who are not active in the women's suffrage movement
- D. Women who are protesting for women's right to vote

15/
Vlad G // Shutterstock

Answer #7

Question #7: Who is most likely the intended audience for this cartoon?

- Answer: B. Husbands voting on whether women should have the right to vote

 

16/
Unsplash

Question #8 (Reading)

Question #8: Change in Policy Fact Sheet:
- Effective this Monday employees will no longer be allowed on the premises after 8:00 p.m.
- If at all possible, leave the building after 5:00 p.m.
- If project deadlines necessitate that you stay later, you MUST be out of the building by 8:00 p.m.
- If you must be in the building after 5:00 p.m., be vigilant and report any suspicious activity.

Question: Under the new policy, the latest employees are allowed to stay at work is:

Answer choices:

- A. As late as necessary
- B. One hour after the shift ends
- C. 8:00 p.m.
- D. 5:00 p.m.

17/
Unsplash

Answer #8

Question #8: Under the new policy, the latest employees are allowed to stay at work is:

- Answer: C. 8:00 p.m.

18/
Unsplash

Question #9 (Math)

Question #9: Model: P=2,320(1.2)x
The model is used to estimate the deer population in a region, where x is the number of years after the year 2009. Using the model, estimate the deer population in the year 2018.

Answer choices:

- A. 9,976
- B. 11,971
- C. 25,056
- D. 14,365

19/
michaeljung // Shutterstock

Answer #9

Question #9: Model: P=2,320(1.2)x
The model is used to estimate the deer population in a region, where x is the number of years after the year 2009. Using the model, estimate the deer population in the year 2018.

- Answer: C. 25,056

20/
Unsplash

Question #10 (Science)

Question #10:
--- (1) Between burning fossil fuels and clearing forests, humans emit far more carbon dioxide than Earth’s natural physical and biological processes can remove from the atmosphere.(2) Fundamental to any attempts to understand, slow, or reverse the buildup of atmospheric carbon dioxide is a global accounting of where it’s released and stored.(3) That’s why scientists at NOAA’s Earth Systems Research Laboratory created CarbonTracker: a carbon dioxide measuring and modeling system that tracks sources and sinks around the globe.
--- (4) When it comes to carbon dioxide’s influence on Earth’s surface temperature, the only thing that really matters is the bottom line: how much there is in the atmosphere.(5) But when it comes to understanding how natural processes and human activities influence that bottom line, everything matters: where and when the carbon is released, where and when it’s sequestered, how weather and climate and human decisions influence surface carbon fluxes.
--- (6) Those details are critical not only for predicting future climate change, but also for understanding how agricultural and ecological systems will respond to rising carbon dioxide concentrations.(7) Being able to say with confidence where and how much carbon dioxide is stored and released by different landscapes and activities will also be a prerequisite for evaluating carbon mitigation strategies.

Source: National Oceanic and Atmospheric Administration, adapted from “Tracking carbon dioxide across the globe,” available at https://www.climate.gov/news-features/decision-makers-toolbox/tracking-carbon-dioxide-across-globe

What is the main idea of the passage?

Answer choices:

- A. Human activity, such as burning fossil fuels and clearing forests, is a primary cause of increasing carbon dioxide into the Earth’s atmosphere.
- B. Humans add carbon dioxide to the atmosphere faster than the Earth’s biological processes can remove it.
- C. Since carbon dioxide contributes to climate change, it is important to understand where and when carbon is released into the atmosphere.
- D. The burning of fossil fuels contributes to the increase of carbon dioxide in the Earth’s atmosphere.

21/
Unsplash

Answer #10

Question #10: What is the main idea of the passage?

- Answer: C. Since carbon dioxide contributes to climate change, it is important to understand where and when carbon is released into the atmosphere.

22/
Frederic Legrand-COMEO // Shutterstock

Question #11 (Social Studies)

Question #11: The chart compares and contrasts governments in ancient Greece. The United States allows all residents over the age of 18 to vote, excluding only foreign nationals who have not qualified for citizenship.

Chose the statement that is true about voting in the United States.

Answer choices:

- A. U.S. voting rights are more democratic than those in Athens.
- B. U.S. voting rights are equally democratic to those rights in Sparta.
- C. U.S. voting rights are less democratic than those in Athens.
- D. U.S. voting rights are equally democratic to those rights in Athens.

23/
Unsplash

Answer #11

Question #11: Chose the statement that is true about voting in the United States.

- Answer: A. U.S. voting rights are more democratic than those in Athens.

24/
Unsplash

Question #12 (Reading)

Question #12:
Change in Policy Email
To: All Employees
From: Human Resources
Subject: Change in Policy

This email is to notify you of a change in our after-hours work policy. Formerly, approved employees were allowed on the premises during evening hours.

Effective this Monday, we can no longer allow employees on the premises after 8 p.m. This decision was reached based on security concerns. The safety of all of our employees is of the utmost concern to us, and recent events have caused us to re-examine our current practices.

Although many of you have probably heard this already, we want to officially inform you that our security system was breached and our office building was broken into. Luckily, no one was hurt. There was one person working in the office, and she managed to call the police and remain undetected by the thief. The thief stole money from the safe, as well as laptops and iPads. He or she escaped before the police could respond and has not yet been identified or arrested. Until we can confirm that the building is secure, you MUST not be in the building after 8:00 p.m.

We would prefer that employees leave the premises at the end of the regular workday at 5:00 p.m. We understand, however, that project deadlines often require working past the end of the regular workday. If you need to be in the building from the hours of 5:00 p.m. to 8:00 p.m. we urge you to be vigilant and to call 911 immediately if you detect suspicious activity.

This company takes the safety and well being of its employees very seriously. We are working on acquiring advanced security to monitor the grounds later at night, but until then, please be sure to leave the building in a timely manner.

Formerly, approved employees were allowed on the premises during evening hours.

Question: In this sentence from the passage, what does "premises" mean?

Answer choices:

- A. system
- B. building
- C. garden
- D. idea

25/
Unsplash

Answer #12

Question #12: In this sentence from the passage, what does "premises" mean?

- Answer: B. building

26/
Cherries // Shutterstock

Question #13 (Math)

Question #13: 3x−4y>12
Which ordered pair (x, y) satisfies the inequality?

Answer choices:

- A. (0,−4)
- B. (4,0)
- C. (0,0)
- D. (−5,−4)

27/
Unsplash

Answer #13

Question #13: 3x−4y>12
Which ordered pair (x, y) satisfies the inequality?

- Answer: A. (0,−4)

28/
passged.com

Question #14 (Science)

Question #14: What relationship is suggested by the data in this graph?

Answer choices:

- A. Changes in the soil cause change in the number of snowshoe hares.
- B. Changes in the plant growth caused growth in the snowshoe hare population.
- C. As the amount of available prey rises, the population of predators is likely to rise.
- D. Changes in the weather caused changes in the predator-prey relationship.

29/
Unsplash

Answer #14

Question #14: What relationship is suggested by the data in this graph?

- Answer: C. As the number of available prey rises, the population of predators is likely to rise.

30/
Unsplash

Question #15 (Social Studies)

Question #15: The African diaspora is the movement of African people and their descendants throughout the world. Most of the African diaspora was caused by slavery, which moved many Africans to the Western Hemisphere, affecting the population of the Americas today. Jamaica shows the impact of the African diaspora on modern populations. Between 1655 and 1838, Jamaica was a British colony, and the base of its economy was sugar plantations run by African slave labor. The amount of labor needed to run a large sugar plantation was high. By 1800, African slaves outnumbered European settlers by an estimated 300,000 to 30,000. Today, Jamaica’s population is 90.9% black, reflecting this colonial demographic.

The largest population of Africans in the Western Hemisphere is in Brazil, where the population is 38.5% biracial (more than 72 million) and 6.2% black (more than 11 million).

Based on the information in the passage about the Jamaican slave trade, what is likely to be true about the Brazilian slave trade?

Answer choices:

- A. Once African slaves were freed, they all left Brazil.
- B. In the 1800s, Brazil's population was 100% black.
- C. In the 1800s, Brazil's population was 100% biracial.
- D. Brazil had a large population of African slaves.

31/
Unsplash

Answer #15

Question #15: Based on the information in the passage about the Jamaican slave trade, what is likely to be true about the Brazilian slave trade?

- Answer: D. Brazil had a large population of African slaves.

32/
Unsplash

Question #16 (Reading)

Question #16:

Change in Policy Email
To: All Employees
From: Human Resources
Subject: Change in Policy

This email is to notify you of a change in our after-hours work policy. Formerly, approved employees were allowed on the premises during evening hours.

Effective this Monday, we can no longer allow employees on the premises after 8 p.m. This decision was reached based on security concerns. The safety of all of our employees is of the utmost concern to us, and recent events have caused us to re-examine our current practices.

Although many of you have probably heard this already, we want to officially inform you that our security system was breached and our office building was broken into. Luckily, no one was hurt. There was one person working in the office, and she managed to call the police and remain undetected by the thief. The thief stole money from the safe, as well as laptops and iPads. He or she escaped before the police could respond and has not yet been identified or arrested. Until we can confirm that the building is secure, you MUST not be in the building after 8:00 p.m.

We would prefer that employees leave the premises at the end of the regular workday at 5:00 p.m. We understand, however, that project deadlines often require working past the end of the regular workday. If you need to be in the building from the hours of 5:00 p.m. to 8:00 p.m. we urge you to be vigilant and to call 911 immediately if you detect suspicious activity.

This company takes the safety and well being of its employees very seriously. We are working on acquiring advanced security to monitor the grounds later at night, but until then, please be sure to leave the building in a timely manner.

Change in Policy Fact Sheet:
- Effective this Monday employees will no longer be allowed on the premises after 8:00 p.m.
- If at all possible, leave the building after 5:00 p.m.
- If project deadlines necessitate that you stay later, you MUST be out of the building by 8:00 p.m.
- If you must be in the building after 5:00 p.m., be vigilant and report any suspicious activity.

Question: Which choice would be the most effective way to use this email and fact sheet?

Answer choices:

- A. The fact sheet should not be used because it would be ineffective with employees. The email should be used to introduce and enforce the policy.
- B. The email should be used to announce violations of the new policy. The fact sheet should be posted in a common area, like the break room.
- C. The email should be used to explain why the company is instituting new rules. The fact sheet should be used as an easy reference for employees to keep at their desks.
- D. The email should not be used at all because it is impolite. The change in policy should be used for explaining the policy.

33/
Unsplash

Answer #16

Question #16:  Which choice would be the most effective way to use this email and fact sheet?

- Answer: C. The email should be used to explain why the company is instituting new rules. The fact sheet should be used as an easy reference for employees to keep at their desks.

34/
Pixabay

Question #17 (Math)

Question #17: An air-conditioning fan makes 125 revolutions per second. How many revolutions will it make if it runs for 30 minutes?

Answer choices:

- A. 224,500 revolutions
- B. 225,000 revolutions
- C. 240,500 revolutions
- D. 228,000 revolutions

35/
Unsplash

Answer #17

Question #17: An air-conditioning fan makes 125 revolutions per second. How many revolutions will it make if it runs for 30 minutes?

- Answer: B. 225,000 revolutions

36/
passged.com

Question #18 (Science)

Question #18: Students hypothesized that blood pressure and pulse rate would decrease in response to elevated body temperatures. They gathered the experimental data shown.

Did the results of the experiment support the students' hypothesis?

Answer choices:

- A. Yes, blood pressure and pulse rate increased with body temperature.
- B. No, blood pressure and pulse rate decreased with body temperature.
- C. Partially, blood pressure decreased with body temperature but pulse rate increased.
- D. Partially, blood pressure increased with temperature but pulse rate decreased.

37/
Unsplash

Answer #18

Question #18: Students hypothesized that blood pressure and pulse rate would decrease in response to elevated body temperatures. They gathered the experimental data shown.

Did the results of the experiment support the students' hypothesis?

- Answer: C. Partially, blood pressure decreased with body temperature but the pulse rate increased.

38/
Unsplash

Question #19 (Social Studies)

Question #19: In the western United States, wildfires have covered larger areas of forests in recent years. Fires covering hundreds of thousands of acres occur with increasing frequency. Increasing fires mean increased costs of firefighting, damage to homes, and damage to forested areas. Some of the damage to natural resources is irreversible.

Two main potential causes of increased fire activity are the way land has been used over the years, and changes in climate. The solution to increased fire activity will depend on its causes. If land-use history is the main cause of increased fires, then revitalizing land and using land in new ways may hold the key to reducing wildfires. On the other hand, if climate change is the cause of increased fires, these efforts may not yield results, and the root cause of climate change will need to be addressed.

The passage examines wildfires in the western United States.

Which of the following people is concerned with the same general principle as the author of the passage?

Answer choices:

- A. a teacher encouraging students to apply what they learn in their lives
- B. a paleontologist uncovering a new species of dinosaur
- C. a cancer researcher trying to understand the cause of cancer and find a cure
- D. a scientist trying to raise money to buy more equipment

39/
Charles Haire // Shutterstock

Answer #19

Question #19: Which of the following people is concerned with the same general principle as the author of the passage?

- Answer: C. a cancer researcher trying to understand the cause of cancer and find a cure

40/
Pixabay

Question #20 (Reading)

Question #20: This passage is from the short story “Second Variety” by Philip  K. Dick. The story takes place after a nuclear war has turned the world into a wasteland.

The boy fell in beside him. Hendricks strode along. The boy walked silently, clutching his teddy bear.

“What’s your name?” Hendricks said, after a time.
“David Edward Derring.”
“David? What—what happened to your mother and father?”
They died.”
“How?”
“In the blast.”
“How long ago?”
“Six years.”
Hendricks slowed down. “You’ve been alone six years?”
“No. There were other people for awhile. They went away.”
“And you’ve been alone since?”
“Yes.”

Hendricks glanced down. The boy was strange, saying very little. Withdrawn. But that was the way they were, the children who had survived. Quiet. Stoic. A strange kind of fatalism gripped them. Nothing came as a surprise. They accepted anything that came along. There was no longer any normal, any natural course of things, moral or physical, for them to expect. Custom, habit, all the determining forces of learning were gone; only brute experience remained.

“Am I walking too fast?” Hendricks said.
“No.”
“How did you happen to see me?”
“I was waiting.”
“Waiting?” Hendricks was puzzled. “What were you waiting for?”
“To catch things.”
“What kind of things?”
“Things to eat.”
“Oh.” Hendricks set his lips grimly. A 13-year-old boy, living on rats and gophers and half-rotten canned food. Down in a hole under the ruins of a town. With radiation pools and claws, and Russian dive-mines up above, coasting around in the sky.
“Where are we going?” David asked.
“To the Russian lines.”
“Russian?”
“The enemy. The people who started the war. They dropped the first radiation bombs. They began all this.”

The boy nodded. His face showed no expression.

“I’m an American,” Hendricks said.

There was no comment. On they went, the two of them, Hendricks walking a little ahead, David trailing behind him, hugging his dirty teddy bear against his chest.

About four in the afternoon they stopped to eat. Hendricks built a fire in a hollow between some slabs of concrete. He cleared the weeds away and heaped up bits of wood. The Russians’ lines were not very far ahead. Around him was what had once been a long valley, acres of fruit trees and grapes. Nothing remained now but a few bleak stumps and the mountains that stretched across the horizon at the far end. And the clouds of rolling ash that blew and drifted with the wind, settling over the weeds and remains of buildings, walls here and there, once in a while what had been a road.
 

Source: From “The Second Variety,” by Philip K. Dick, published in Space Science Fiction magazine, May 1953.

"But that was the way they were, the children who had survived. Quiet. Stoic."

Whose thoughts are described by these sentences in the passage?

Answer choices:

- A. David
- B. Hendricks
- C. The author
- D. The narrator

41/
Unsplash

Answer #20

Question #20: Whose thoughts are described by these sentences in the passage?

- Answer: B. Hendricks

42/
Unsplash

Question #21 (Math)

Question #21: A bottle of high blood pressure medication contains 90 tablets. Each tablet contains 150 mg of the active ingredient. How many grams of the active ingredient are in the entire bottle? [1 gram = 1,000 mg]

Answer choices:

- A. 167.7 g
- B. 135 g
- C. 240 g
- D. 13.5 g

43/
Unsplash

Answer #21

Question #21: A bottle of high blood pressure medication contains 90 tablets. Each tablet contains 150 mg of the active ingredient. How many grams of the active ingredient are in the entire bottle? [1 gram = 1,000 mg]

- Answer: D. 13.5 g

44/
passged.com

Question #22 (Science)

Question #22: Which of the following conclusions is supported by the data presented in this graph?

Answer choices:

- A. There is an inverse correlation between the temperatures of the northern and southern hemispheres.
- B. Between 1920 and 1960, the hottest year on record occurred in the southern hemisphere.
- C. Since 1980, the northern hemisphere has increased in temperature more than the southern hemisphere.
- D. There is a direct correlation between the temperatures of northern and southern hemispheres.

45/
Unsplash

Answer #22

Question #22: Which of the following conclusions is supported by the data presented in this graph?

- Answer: C. Since 1980, the northern hemisphere has increased in temperature more than the southern hemisphere.

46/
passged.com

Question #23 (Social Studies)

Question #23: The map shows cities in ancient Egypt.

Based on the pattern shown on the map of cities in ancient Egypt, which site provides the most likely location for another major city?

Answer choices:

- A. site A
- B. site B
- C. site C
- D. site D

47/
Unsplash

Answer #23

Question #23: Based on the pattern shown on the map of cities in ancient Egypt, which site provides the most likely location for another major city?

- Answer: C. site C

48/
Unsplash

Question #24 (Reading)

Question #24: This passage is from the short story “Second Variety” by Philip  K. Dick. The story takes place after a nuclear war has turned the world into a wasteland.

The boy fell in beside him. Hendricks strode along. The boy walked silently, clutching his teddy bear.

“What’s your name?” Hendricks said, after a time.
“David Edward Derring.”
“David? What—what happened to your mother and father?”
They died.”
“How?”
“In the blast.”
“How long ago?”
“Six years.”

Hendricks slowed down. “You’ve been alone six years?”

“No. There were other people for awhile. They went away.”
“And you’ve been alone since?”
“Yes.”

Hendricks glanced down. The boy was strange, saying very little. Withdrawn. But that was the way they were, the children who had survived. Quiet. Stoic. A strange kind of fatalism gripped them. Nothing came as a surprise. They accepted anything that came along. There was no longer any normal, any natural course of things, moral or physical, for them to expect. Custom, habit, all the determining forces of learning were gone; only brute experience remained.

“Am I walking too fast?” Hendricks said.
“No.”
“How did you happen to see me?”
“I was waiting.”
“Waiting?” Hendricks was puzzled. “What were you waiting for?”
“To catch things.”
“What kind of things?”
“Things to eat.”
“Oh.” Hendricks set his lips grimly. A 13-year-old boy, living on rats and gophers and half-rotten canned food. Down in a hole under the ruins of a town. With radiation pools and claws, and Russian dive-mines up above, coasting around in the sky.
“Where are we going?” David asked.
“To the Russian lines.”
“Russian?”
“The enemy. The people who started the war. They dropped the first radiation bombs. They began all this.”

The boy nodded. His face showed no expression.

“I’m an American,” Hendricks said.

There was no comment. On they went, the two of them, Hendricks walking a little ahead, David trailing behind him, hugging his dirty teddy bear against his chest.

About four in the afternoon they stopped to eat. Hendricks built a fire in a hollow between some slabs of concrete. He cleared the weeds away and heaped up bits of wood. The Russians’ lines were not very far ahead. Around him was what had once been a long valley, acres of fruit trees and grapes. Nothing remained now but a few bleak stumps and the mountains that stretched across the horizon at the far end. And the clouds of rolling ash that blew and drifted with the wind, settling over the weeds and remains of buildings, walls here and there, once in a while what had been a road.
 

Source: From “The Second Variety,” by Philip K. Dick, published in Space Science Fiction magazine, May 1953.

"David is a 13-year-old boy 'hugging his dirty teddy bear' as he walks."

What does this detail suggest about David?

Answer choices:

- A. It suggests that David is looking for his mother and father.
- B. It suggests that emotionally David is more like a seven-year-old than a 13-year-old.
- C. It suggests that David is lost and doesn't know where he is.
- D. It suggests that David is more innocent than most 13-year-old boys.

49/
Unsplash

Answer #24

Question #24:  "David is a 13-year-old boy 'hugging his dirty teddy bear' as he walks."

What does this detail suggest about David?

- Answer: B. It suggests that emotionally David is more like a seven-year-old than a 13-year-old.

50/
Monkey Business Images // Shutterstock

Question #25 (Math)

Question #25: An airline weighed the carry-on luggage of all its 1,106 passengers in a single day. The results are shown in the graph. How many of these passengers had carry-on luggage that weighed less than 20 lb?

Answer choices:

- A. 256 passengers
- B. 976 passengers
- C. 1,066 passengers
- D. 40 passengers

51/
Rawpixel.com // Shutterstock

Answer #25

Question #25: An airline weighed the carry-on luggage of all its 1,106 passengers in a single day. The results are shown in the graph. How many of these passengers had carry-on luggage that weighed less than 20 lb?

- Answer: B. 976 passengers

52/
passged.com

Question #26 (Science)

Question #26: What is the range of the temperatures reported in this table?

Answer choices:

- A. 584
- B. 700
- C. 748
- D. 645

53/
Unsplash

Answer #26

Question #26: What is the range of the temperatures reported in this table?

- Answer: A. 584

54/
Pixabay

Question #27 (Social Studies)

Question #27: Few native Scandinavians had an understanding of coins when the Viking Age began around 793 A.D. Only the weight of the silver or gold in a coin had value, and precious metal was used as tender in many forms. In other words, the Scandinavians had a bullion economy, which values the weight and the purity of metals, not the form of a coin. 

Scandinavians of the time often cut up larger metal objects into small chunks known as hack-silver to make up the exact weight of silver for a monetary exchange. Traders carried small but accurate scales to measure metal and provide an exact system of exchange even without formal coinage.

The passage describes the development of a bullion economy in Scandinavia.

Cappadocia, an area in modern-day Turkey, once had a bullion economy. Around the year 2250 B.C., the rulers issued a state guarantee of the weight and purity of silver ingots.

Based on the information in the passage, what is one reason the Cappadocian rulers would have issued this guarantee?

Answer choices:

- A. to allow the Cappadocian people to use silver as money
- B. to trade with the Vikings
- C. to build an economy based on trading goods for services
- D. to issue stamped government coins as legal tender

55/
Nutter/National Archives and Records Administration // Wikimedia Commons

Answer #27

Question #27: Based on the information in the passage, what is one reason the Cappadocian rulers would have issued this guarantee?

- Answer: A. to allow the Cappadocian people to use silver as money

56/
Undrey // Shutterstock

Question #28 (Reading)

Question #28:

This passage is from the short story “Second Variety” by Philip  K. Dick. The story takes place after a nuclear war has turned the world into a wasteland.

The boy fell in beside him. Hendricks strode along. The boy walked silently, clutching his teddy bear.

“What’s your name?” Hendricks said, after a time.
“David Edward Derring.”
“David? What—what happened to your mother and father?”
They died.”
“How?”
“In the blast.”
“How long ago?”
“Six years.”

Hendricks slowed down. “You’ve been alone six years?”

“No. There were other people for awhile. They went away.”
“And you’ve been alone since?”
“Yes.”

Hendricks glanced down. The boy was strange, saying very little. Withdrawn. But that was the way they were, the children who had survived. Quiet. Stoic. A strange kind of fatalism gripped them. Nothing came as a surprise. They accepted anything that came along. There was no longer any normal, any natural course of things, moral or physical, for them to expect. Custom, habit, all the determining forces of learning were gone; only brute experience remained.

“Am I walking too fast?” Hendricks said.
“No.”
“How did you happen to see me?”
“I was waiting.”
“Waiting?” Hendricks was puzzled. “What were you waiting for?”
“To catch things.”
“What kind of things?”
“Things to eat.”
“Oh.” Hendricks set his lips grimly. A 13-year-old boy, living on rats and gophers and half-rotten canned food. Down in a hole under the ruins of a town. With radiation pools and claws, and Russian dive-mines up above, coasting around in the sky.
“Where are we going?” David asked.
“To the Russian lines.”
“Russian?”
“The enemy. The people who started the war. They dropped the first radiation bombs. They began all this.”

The boy nodded. His face showed no expression.

“I’m an American,” Hendricks said.

There was no comment. On they went, the two of them, Hendricks walking a little ahead, David trailing behind him, hugging his dirty teddy bear against his chest.

About four in the afternoon they stopped to eat. Hendricks built a fire in a hollow between some slabs of concrete. He cleared the weeds away and heaped up bits of wood. The Russians’ lines were not very far ahead. Around him was what had once been a long valley, acres of fruit trees and grapes. Nothing remained now but a few bleak stumps and the mountains that stretched across the horizon at the far end. And the clouds of rolling ash that blew and drifted with the wind, settling over the weeds and remains of buildings, walls here and there, once in a while what had been a road.

Source: From “The Second Variety,” by Philip K. Dick, published in Space Science Fiction magazine, May 1953.

Question: Which of the following does not contribute to the foreboding tone of the passage?

- A. David doesn't say much and answers questions with few words.
- B. David has been catching small animals like rats and gophers for food.
- C. Hendricks asks David questions about himself and his past.
- D. David does not react to Hendricks' plan to fight the Russians.

57/
Unsplash

Answer #28

Question #28: Question: Which of the following does not contribute to the foreboding tone of the passage?

- Answer: C. Hendricks asks David questions about himself and his past.

58/
Unsplash

Question #29 (Math)

Question #29: The graph shows the monthly profits for a small business that opened 8 months ago. What was the increase in profit from month 3 to month 4?

Answer choices:

- A. $45,000
- B. $22,500
- C. $2,250
- D. $4,500

59/
Nestor Rizhnia // Shutterstock

Answer #29

Question #29: The graph shows the monthly profits for a small business that opened 8 months ago. What was the increase in profit from month 3 to month 4?

- Answer: B. $22,500

60/
passged.com

Question #30 (Science)

Question #30: Which of the following would have the greatest impact on the ecosystem?

Answer choices:

- A. farmers poisoning off the shrews
- B. hunters killing off all the deer
- C. drought destroying the supply of grass
- D. pesticides destroying all the insects

61/
Unsplash

Answer #30

Question #30: Which of the following would have the greatest impact on the ecosystem?

- Answer: C. drought destroying the supply of grass

62/
Unsplash

Question #31 (Social Studies)

Question #31: Every Order, Resolution, or Vote to which the Concurrence of the Senate and House of Representatives may be necessary (except on a question of Adjournment) shall be presented to the President of the United States; and before the Same shall take Effect, shall be approved by him, or being disapproved by him, shall be repassed by two-thirds of Congress and House of Representatives, according to the Rules and Limitations prescribed in the Case of a Bill.

The passage is an excerpt from the United States Constitution.

According to the excerpt, the President has the power to veto any law passed by Congress. However, the law can still be passed if two-thirds of Congress votes for it.

What is the President's veto power an example of?

Answer choices:

- A. the electoral college
- B. the Constitutional Convention
- C. governmental checks and balances
- D. due process

63/
Unsplash

Answer #31

Question #31: What is the President's veto power an example of?

- Answer: C. governmental checks and balances

64/
Africa Studio // Shutterstock

Question #32 (Reading)

Question #32:
Pilar's Position on Panhandling
I agree that we need to be sympathetic to all people, but those who give money to panhandlers are basically funding their alcohol, cigarette, and drug addictions. Panhandling shows a lack of goals and initiative on the part of those asking for handouts. If we continue to give panhandlers money, we are just enabling them, and the homelessness problem in the city will only increase.
As a longtime resident, I can’t enjoy the city nearly as much with the current atmosphere. I can’t go to work without fear of harassment. My parents no longer look for accommodations downtown when visiting because of the street kids. By confronting the problem, the mayor is showing how much he values this city. I applaud his efforts.

Olena's Position on Panhandling
I’m concerned about reports of “aggressive panhandling” in the media. I’ve lived in the city for almost 20 years, and I haven’t seen a problem. The homeless on our streets are people like you and me. I’ve met some who lost their jobs during the recession. Without anyone to help bail them out, they ended up on the street trying to make ends meet. Others are veterans who have mental health problems. They ended up on the streets because of their service to our country.
I firmly believe that the homeless should be given the same human decency as the rest of us. Most of us are just one or two paychecks away from the streets. Think about how easily you could be homeless, too, and it will become easier to think of the homeless as human beings.

Which of the following statements best supports Pilar’s position?

Answer choices:

- A. There are more than 1.6 million homeless children in the U.S. each year, according to the National Center on Family Homelessness.
- B. A large number of factors, including poverty, domestic violence, and foreclosure, contribute to homelessness.
- C. Federal governments, state governments, and organizations each have their own definitions of homelessness.
- D. The U.S. Conference of Mayors in 2005 stated that 30% of homeless people suffer from addiction.

65/
Diego Cervo // Shutterstock

Answer #32

Question #32: Which of the following statements best supports Pilar’s position?

- Answer: D. The U.S. Conference of Mayors in 2005 stated that 30% of homeless people suffer from addiction.

66/
Pixabay

Question #33 (Math)

- Question #33: A linear function f(x) is shown in the table. What is the value of f(4)?

67/
Tyler Olson // Shutterstock

Answer #33

Question #33: A linear function f(x) is shown in the table. What is the value of f(4)?

- Answer: 1

68/
passged.com

Question #34 (Science)

Question #34: After several slip-and-fall accidents in its warehouse, DrianCorp, a small construction company based in Los Angeles, decided to start the new year by hiring Safety Inspector Emmanuel Abarca to investigate the cause of the accidents and ensure the welfare of its employees.

Abarca spoke to the warehouse supervisor, several employees, and the union representative. From these conversations, Abarca concluded that employees who experienced accidents were well-trained and following established procedures. He heard no witness accounts that suggested that employees were distracted or otherwise inattentive to their duties. The supervisor also provided Abarca with a record of where and when the accidents occurred [see table.]

Next, Abarca investigated the section of the warehouse where the most slip-and-fall accidents occurred: the entryway. He found no evidence of loose tools, trailing rope, or sprawling cords—nothing that someone might trip on. Abarca did notice, however, that the cement floor near the entryway had been worn smooth by the passing of feet. Nevertheless, Abarca concluded that the entryway provided adequate friction for his sneakers. It didn’t seem smooth enough to slip on. 

Finally, Abarca looked just outside the warehouse to see if he could find anything that might contribute a potential slip and fall as workers entered the warehouse. He found nothing but pallets, pipes, and bags neatly stacked in accordance with company safety procedures.  A forklift sat parked nearby, well out of the way of the main thoroughfare. Abarca also noticed several puddles outside from recent rainfall.

How might Emmanuel Abarca best improve his investigation?

Answer choices:

- A. Install cameras on the exterior to look for safety violations outside the building.
- B. Broaden the investigation to include the staging area of the warehouse.
- C. Investigate the shoes worn by the workers and how they perform in the entryway.
- D. Talk to the friends and family of workers to explore factors beyond the workplace.

69/
Unsplash

Answer #34

Question #34: How might Emmanuel Abarca best improve his investigation?

- Answer: C. Investigate the shoes worn by the workers and how they perform in the entryway.

70/
passged.com

Question #35 (Social Studies)

Question #35: Both visual documents depict one of the most important events of the French Revolution: the execution of Louis XVI on Jan. 21, 1795.

What aspect of the French Revolution does the engraving, "The Execution of Louis XVI," emphasize?

Answer choices:

- A. The controversial nature of the execution and the French Revolution
- B. The excessive wealth of the ruling class
- C. The people's enthusiasm for the execution and the fall of the old government
- D. The popularity of the revolution in the press

71/
Unsplash

Answer #35

Question #35: What aspect of the French Revolution does the engraving, "The Execution of Louis XVI," emphasize?

- Answer: C. The people's enthusiasm for the execution and the fall of the old government

72/
Pixabay

Question #36 (Reading)

Question #36:

Pilar's Position on Panhandling
I agree that we need to be sympathetic to all people, but those who give money to panhandlers are basically funding their alcohol, cigarette, and drug addictions. Panhandling shows a lack of goals and initiative on the part of those asking for handouts. If we continue to give panhandlers money, we are just enabling them, and the homelessness problem in the city will only increase.
As a longtime resident, I can’t enjoy the city nearly as much with the current atmosphere. I can’t go to work without fear of harassment. My parents no longer look for accommodations downtown when visiting because of the street kids. By confronting the problem, the mayor is showing how much he values this city. I applaud his efforts.

Olena's Position on Panhandling
I’m concerned about reports of “aggressive panhandling” in the media. I’ve lived in the city for almost 20 years, and I haven’t seen a problem. The homeless on our streets are people like you and me. I’ve met some who lost their jobs during the recession. Without anyone to help bail them out, they ended up on the street trying to make ends meet. Others are veterans who have mental health problems. They ended up on the streets because of their service to our country.
I firmly believe that the homeless should be given the same human decency as the rest of us. Most of us are just one or two paychecks away from the streets. Think about how easily you could be homeless, too, and it will become easier to think of the homeless as human beings.

Question: Which of the following statements best supports Olena’s position?

Answer choices:

- A. A 1996 study concluded that 40% of homeless men served in the armed forces.
- B. People who live in poverty are most at risk of becoming homeless.
- C. Five percent of the urban homeless population are unaccompanied minors, according to the National Law Center on Homelessness and Poverty, 2004.
- D. Not all panhandlers are homeless, and often homeless people do not panhandle.

 

73/
Unsplash

Answer #36

Question #36: Which of the following statements best supports Olena’s position?

- Answer: A. A 1996 study concluded that 40% of homeless men served in the armed forces.

74/
Pixabay

Question #37 (Math)

Question #37: The two rectangles are similar. What is the measure of x?

Answer choices:

- A. 4.2 cm
- B. 1.9 cm
- C. 5.8 cm
- D. 4.6 cm

75/
Unsplash

Answer #37

Question #37: The two rectangles are similar. What is the measure of x?

- Answer: A. 4.2 cm

76/
passged.com

Question #38 (Science)

Question #38: After several slip-and-fall accidents in its warehouse, DrianCorp, a small construction company based in Los Angeles, decided to start the new year by hiring Safety Inspector Emmanuel Abarca to investigate the cause of the accidents and ensure the welfare of its employees.

Abarca spoke to the warehouse supervisor, several employees, and the union representative. From these conversations, Abarca concluded that employees who experienced accidents were well-trained and following established procedures. He heard no witness accounts that suggested that employees were distracted or otherwise inattentive to their duties. The supervisor also provided Abarca with a record of where and when the accidents occurred [see table.]

Next, Abarca investigated the section of the warehouse where the most slip-and-fall accidents occurred: the entryway. He found no evidence of loose tools, trailing rope, or sprawling cords—nothing that someone might trip on. Abarca did notice, however, that the cement floor near the entryway had been worn smooth by the passing of feet. Nevertheless, Abarca concluded that the entryway provided adequate friction for his sneakers. It didn’t seem smooth enough to slip on. 

Finally, Abarca looked just outside the warehouse to see if he could find anything that might contribute a potential slip and fall as workers entered the warehouse. He found nothing but pallets, pipes, and bags neatly stacked in accordance with company safety procedures.  A forklift sat parked nearby, well out of the way of the main thoroughfare. Abarca also noticed several puddles outside from recent rainfall.

Which of the following would be a good hypothesis to explain why DrianCorp’s workers are slipping and falling?

Answer choices:

- A. Despite their claims, the workers have not been following established safety procedures.
- B. There’s something wrong with the employee’s standard issue footwear to increase accidents.
- C. The accidents occur in months of rainfall; the wet entryway is increasing likelihood of a fall.
- D. The accidents occur during winter months; cold muscles are increasing the likelihood of a fall.

77/
Unsplash

Answer #38

Question #38: Which of the following would be a good hypothesis to explain why DrianCorp’s workers are slipping and falling?

- Answer: C. The accidents occur in months of rainfall; the wet entryway is increasing the likelihood of a fall.

78/
passged.com

Question #39 (Social Studies)

Question #39: Which statement best expresses the difference in point of view between the two artists' renderings?

Answer choices:

- A. Benazech's painting is less biased about the execution.
- B. Benazach's painting shows a more democratic spirit.
- C. Benazech's painting is more sympathetic to Louis XVI.
- D. Benazech's painting shows more reasons for the revolution.

79/
Unsplash

Answer #39

Question #39: Which statement best expresses the difference in point of view between the two artists' renderings?

- Answer: C. Benazech's painting is more sympathetic to Louis XVI.

80/
Undrey // Shutterstock

Question #40 (Reading)

Question #40:

Pilar's Position on Panhandling
I agree that we need to be sympathetic to all people, but those who give money to panhandlers are basically funding their alcohol, cigarette, and drug addictions. Panhandling shows a lack of goals and initiative on the part of those asking for handouts. If we continue to give panhandlers money, we are just enabling them, and the homelessness problem in the city will only increase.
As a longtime resident, I can’t enjoy the city nearly as much with the current atmosphere. I can’t go to work without fear of harassment. My parents no longer look for accommodations downtown when visiting because of the street kids. By confronting the problem, the mayor is showing how much he values this city. I applaud his efforts.

Olena's Position on Panhandling
I’m concerned about reports of “aggressive panhandling” in the media. I’ve lived in the city for almost 20 years, and I haven’t seen a problem. The homeless on our streets are people like you and me. I’ve met some who lost their jobs during the recession. Without anyone to help bail them out, they ended up on the street trying to make ends meet. Others are veterans who have mental health problems. They ended up on the streets because of their service to our country.
I firmly believe that the homeless should be given the same human decency as the rest of us. Most of us are just one or two paychecks away from the streets. Think about how easily you could be homeless, too, and it will become easier to think of the homeless as human beings.

Pilar’s statement makes which of the following assumptions?

Answer choices:

- A. that panhandlers are all from the same background
- B. that panhandlers are mostly minorities
- C. that panhandlers are addicted to drugs, alcohol, or cigarettes
- D. that panhandlers will use their money to buy food

 

81/
Unsplash

Answer #40

Question #40: Pilar’s statement makes which of the following assumptions?

- Answer: C. that panhandlers are addicted to drugs, alcohol, or cigarettes

82/
Unsplash

Question #41 (Writing)

Question #41: Read these sentences.

Jan drove to work. Jan witnessed an accident on the highway.

What is the best way to combine the sentences?

Answer choices:

- A. Jan, driving to work, witnessed an accident while on the highway.
- B. Jan witnessed an accident on the highway; Jan drove to work.
- C. Jan drove to work; and she witnessed an accident on the highway.
- D. While driving to work, Jan witnessed an accident on the highway.

83/
Unsplash

Answer #41

Question #41: 

Jan drove to work. Jan witnessed an accident on the highway.

What is the best way to combine the sentences?

- Answer: D. While driving to work, Jan witnessed an accident on the highway.

84/
Unsplash

Question #42 (Writing)

Question #42: Read this sentence.

All the managers, including Juan, wanting to hear your ideas.

Which of these is the most accurate and effective revision to the sentence?

Answer choices:

- A. Including Juan, all the managers wanting to hear your ideas.
- B. All the managers, including Juan, want to hear your ideas.
- C. All the managers, including Juan, wants to hear your ideas.
- D. Including Juan and the managers, all are wanting to hear your ideas.

85/
Unsplash

Answer #42

Question #42: 

All the managers, including Juan, wanting to hear your ideas.

Which of these is the most accurate and effective revision of the sentence?

- Answer: B. All the managers, including Juan, want to hear your ideas.

86/
zimmytws // Shutterstock

Question #43 (Writing)

Question #43: Which of these sentences is punctuated correctly?

Answer choices:

- A. Only two expeditions, have traveled to the deepest part of the Mariana Trench.
- B. Located in the western Pacific Ocean near Guam, the Mariana Trench is about 1,580 miles long.
- C. The Mariana Trench is 1.6 kilometers deeper beneath the sea’s surface, than Mount Everest is tall.
- D. The ocean floor has its own complex, geography.

87/
Unsplash

Answer #43

Question #43: Which of these sentences is punctuated correctly?

- Answer: B. Located in the western Pacific Ocean near Guam, the Mariana Trench is about 1,580 miles long.

88/
PIxabay

Question #44 (Writing)

Question #44: Which of these sentences contains a grammatical error?

Answer choices:

- A. Undersea organisms often seem alien in both their appearance and movement.
- B. The deepest areas of the ocean are still mysterious, and scientists continue to discover new life forms.
- C. Large single-celled organisms, including a four-inch amoeba, has been observed there.
- D. In the future, we may find more diverse creatures living in the depths of the sea.

89/
Unsplash

Answer #44

Question #44: Which of these sentences contains a grammatical error?

- Answer: C. Large single-celled organisms, including a four-inch amoeba, has been observed there.

90/
Unsplash

Question #45 (Writing)

Question #45: Read the following sentence.

The Mariana Trench is difficult to explore, our information about the trench comes from only a few expeditions.

Which of these is the most accurate and effective revision to the sentence?

Answer choices:

- A. The Mariana Trench is difficult to explore our information about the trench, it comes from only a few expeditions.
- B. For the Mariana Trench to be difficult to explore, our information about the trench, it comes from only a few expeditions.
- C. Because the Mariana Trench is difficult to explore, our information about the trench comes from only a few expeditions.
- D. Although the Mariana Trench is difficult to explore, our information about the trench comes from only a few expeditions.

91/
panitanphoto // Shutterstock

Answer #45

Question #45: The Mariana Trench is difficult to explore, our information about the trench comes from only a few expeditions.

Which of these is the most accurate and effective revision to the sentence?

- Answer: C. Because the Mariana Trench is difficult to explore, our information about the trench comes from only a few expeditions.

92/
Unsplash

Question #46 (Writing)

Question #46: Read this sentence.

Juan has two goals: to improve service for our customers and creating an effective process for our employees.

Which of these is the most accurate and effective revision to the sentence?

Answer choices:

- A. Juan has two goals: to improve service for our customers and to create an effective process for our employees.
- B. Juan has two goals: to improve service for our customers and for creating an effective process for our employees.
- C. Juan has two goals: to improve service for our customers and having to create an effective process for our employees.
- D. Juan has two goals: to improve service for our customers and to creating an effective process for our employees.

93/
Unsplash

Answer #46

Question #46: Juan has two goals: to improve service for our customers and creating an effective process for our employees.

Which of these is the most accurate and effective revision to the sentence?

- Answer: A. Juan has two goals: to improve service for our customers and to create an effective process for our employees.

94/
Unsplash

Question #47 (Writing)

Question #47: Read this sentence.

When I approached the room, I was pretty nervous ahead of time for I had not taken a yoga class (or even really stretched, to be honest) in over a year.

Which of these is the most concise and correct revision to the sentence?

Answer choices:

- A. I was pretty nervous as I approached the room because I had neither taken a yoga class nor stretched in over a year.
- B. Because I hadn’t taken a yoga class in over a year, I was pretty nervous as I approached the room; I hadn’t even really stretched, to be honest.
- C. I approached the room nervously, not having, to be honest, really even stretched nor taken a yoga class in over a year.
- D. Pretty nervously I approached the room, having not taken a yoga class for at least a year, or even really stretched, to be honest.

95/
Unsplash

Answer #47

Question #47: When I approached the room, I was pretty nervous ahead of time for I had not taken a yoga class (or even really stretched, to be honest) in over a year.

Which of these is the most concise and correct revision to the sentence?

- Answer: A. I was pretty nervous as I approached the room because I had neither taken a yoga class nor stretched in over a year.

96/
Unsplash

Question #48 (Writing)

Question #48: Read these sentences.

Kate opened the door. Kate found a room filled with file cabinets. The cabinets contained secret documents.

What is the best way to combine the sentences?

Answer choices:

- A. Opening the door, Kate found a room filled with file cabinets that contained secret documents.
- B. Kate found a room filled with file cabinets, when she opened the door, they contained secret documents.
- C. Opening the door, the room that Kate found was filled with file cabinets that contained secret documents.
- D. Kate opened the door and found a room; filled with file cabinets that contained secret documents.

97/
Unsplash

Answer #48

Question #48: Kate opened the door. Kate found a room filled with file cabinets. The cabinets contained secret documents.

What is the best way to combine the sentences?

- Answer: A. Opening the door, Kate found a room filled with file cabinets that contained secret documents.

98/
Unsplash

Question #49 (Writing)

Question #49: Which of the following sentences contains an error in punctuation?

Answer choices:

- A. Luckily, the weather forecast is mild and temperatures are not expected to drop below 50 degrees.
- B. It’s wise to check your heater before the cold weather arrives; a broken heater can be expensive and inconvenient in winter.
- C. Weather is often changeable this time of year, however, so it’s best to be prepared.
- D. In anticipation of the coming winter, a local department store is having a sale on coats.

99/
Unsplash

Answer #49

Question #49: Which of the following sentences contains an error in punctuation?

- Answer: A. Luckily, the weather forecast is mild and temperatures are not expected to drop below 50 degrees.

100/
Unsplash

Question #50 (Writing)

Question #50: Read this sentence.

In gratitude, I thank you for your patience.

Which of these is the most concise and effective revision of this sentence?

Question: 

Answer choices:

- A. For your patience, I thank you in gratitude.
- B. I am thanking you for your patience.
- C. Thank you for your patience.
- D. To summarize, I thank you for your patience.

101/
Unsplash

Answer #50

Question #50: In gratitude, I thank you for your patience.

Which of these is the most concise and effective revision of this sentence?

- Answer: C. Thank you for your patience.

2018 All rights reserved.